Kaip išsirinkti fotografą šventei?

Nuotraukos sugrąžina atgal į akimirką, tad įamžinę kiekvieną reikšmingą progą, galite nebijoti, jog prisiminimai išblės! Kaip žinoti, kokiam fotografui galima patikėti tokį svarbų darbą ir nenusivilti rezultatais? 

Nuo ko pradėti?

Ieškodami profesionalaus fotografo, atkreipkite dėmesį į tai, kaip jis yra pateikęs savo darbus. Kaip ir kitose srityse, pasitikėjimą kelia tie asmenys, kurie turi savo asmeninius socialinius tinklus, puslapį, o gal net ir studiją. Kai jau turite Jums artimo stiliaus favoritą – paprašykite, kad parodytų ne pavienes, o visas vienų vestuvių nuotraukas. Taip galėsite susidaryti įspūdį ne tik apie geriausius kadrus, bet ir apie visumą, o taip pat, į ką labiau orientuosis fotografas – jaunąją, poros nuotraukas, svečius, detales ar pan. Ieškokite rekomendacijų, atsiliepimų ar kitokių komentarų – taip tik dar labiau būsite užtikrinti savo sprendimu.

Pažinkite vieni kitus

Vestuvės, krikštynos ar jubiliejai – šventės, kurios sutinkamos brangiausių žmonių gretose. Tad ir fotografo asmenybė yra labai svarbus aspektas, kad svarbią dieną nebūtų jokių nesmagių fotosesijos patirčių. Prieš pasirašant sutartį, rekomenduojama pasimatyti, pasikalbėti ar kitaip praleisti bent šiek tiek laiko su specialistu. Juk pajusti žmogaus bendravimo stilių ir energiją užtrunka labai neilgai. Šioje vietoje pasikliaukite nuojauta ir stebėkite, kaip sutampa Jūsų požiūris.

 

Turėti viziją – pravartu

Kuo aiškiau apibrėšite, ko tikitės iš šventės fotografijų, kokia stilistika žavitės ir kokį įsivaizduojate stilių (laisvą ar labiau oficialų), tuo geriau seksis fotografui įgyvendinti Jūsų viziją. Visgi, fotografijos nėra tik mygtuko spustelėjimas – tai gebėjimas „gaudyti“ momentą ir vienu metu dirbti net su keliais skirtingai fotoaparatais, nustatymais ar šviesa, taip pat mokėjimas išvengti pakrypusio horizonto kadrų ar žmonių užmerktų akių, na, o kur dar retušavimas ir kitos nuotraukų korekcijos. Tad, stenkitės būti konkretūs dėl norimo kolorito, pobūdžio ir nuotaikos.

Papildomi patarimai

Nedelskite. Nepamirškite fotografo paslaugų užsisakinėti kiek įmanoma anksčiau. Jeigu planuojate šventę vasaros sezonu, nenustebkite, kad fotografas neatras Jums vietos net likus ir pusei metų iki numatytos datos. Geriausi fotografai rezervuojami nuo vienerių metų į priekį!

Bandomoji fotosesija. Bandomosios fotosesijos metu galėsite apsiprasti su fotografu, pasidaryti papildomų nuotraukų, o svarbiausią dieną bus dar smagiau matyti jau pažįstamą veidą ir jaustis drąsiau.

Sutartis. Skirkite atidų dėmesį sutarties sąlygoms ir būtinai ją pasirašykite.

Sėkmės!